CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki fog dönteni és ki fog fizetni? Mit ér a nép szava Csepelen? Hamarosan kiderül

2024. szeptember 13. 00:05 - csú

csepeli_kossuth_lajos_utca.jpgKilenc év egy ilyen forgalmas út életében, mint amilyen a Kossuth Lajos utca, nagy idő, az újabb felújítás indokoltsága mégis korrekt szakvéleményt és költségelemzést is igényelne. Arról sincs szó, ki fog dönteni a közvélemény-kutatást követően a tervezés megindításról.

A  Csepeli Hírmondó hozta nyilvánosságra a polgármester tervét a Kossuth Lajos utca megújítására. Blogunk  már reagált az utca „újjászületését” tervező elképzelésre. https://csepeliek.blog.hu/2024/08/16/gombnyomogato_szerepet_szan_csepel_polgarmestere_a_sajat_embereibol_allo_uj_testuletnek A Kossuth Lajos utca korábbi fejlesztéseinek kutatása során egy kilenc évvel ezelőtti fejlesztés dokumentumához jutottunk, amely a Kossuth Lajos utca 2015-ös felújításáról adott számot.

https://bkk.hu/fejlesztesek/kiemelt-fejlesztesek/archivum/fovarosi-fejlesztesek/kozteruleti-fejlesztesek/a-csepeli-kossuth-lajos-utca-felujitasa.5795/ 

    A fejlesztés megkezdéséről egyébként a Csepeli Hírmondó 2015-ös márciusi első száma is tudósított, majd a lap követte a felújítás egészét, amely

az utca teljes hosszában megvalósult. A költségeket a Fővárosi Önkormányzat biztosította. A BKK által lebonyolított beruházás március 7. és június 30. között történt. Teljes költsége ~ nettó 257,5 millió (bruttó ~ 327 millió) forint volt. A közúti fejlesztések mellett új ferde parkolók és P+R parkolók épültek, járdaszélesítésekre is sor került, csakúgy, mint kerékpárbarát megoldások kialakítására. Felújították a buszmegállókat és gyalogosbarát megoldásokat, átkelőket alakítottak ki, új közvilágítási hálózat létesült. Rendbe hozták az úttest melletti zöldfelületeket. Szinte újjászületett a Kossuth Lajos utca. 

    Kilenc év egy ilyen forgalmas út életében, mint amilyen a Kossuth Lajos utca, nagy idő, az újabb felújítás indokoltsága mégis korrekt szakvéleményt és bekerülési költségelemzést is igényelne. Enélkül nem látjuk indokoltnak a polgármester Városközpontra koncentráló javaslatát. Ennek semmi nyoma, mint ahogy arról sincs szó, ki fog dönteni a közvéleménykutatást követően a tervezés megindításról. A testület vagy Borbély Lénárd? Az utca újjászületését eredményező terv, a fejlesztés előkészítése, majd kivitelezése biztosan többszöröse lesz a kilenc évvel ezelőtti összegnek. Ezért blogunk pénteki írásához már csak egy megjegyzésünk van: ez a fejlesztés nem lehet egyedül Borbély Lénárd ügye. Képviselő-testületi döntésekre, korrekt költségvetésre, a fejlesztés teljes átláthatóságának biztosítására, a tervező és beruházó cégek nyílt pályázaton való kiválasztására lesz szükség.

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418472123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása