CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újra és újra vétkeznek! Hírmondó sem marad a csepeli lap és főnökei tisztességéből?

2019. május 16. 05:34 - csú

borbely_abel_nemeth_sorozo_sorozes.PNGBorbély Lénárd, Ábel Attila és Németh Szilárd. Nem haboznak. Nem a saját zsebükből, hanem a csepeliek közpénzéből fizetik ki az érdekükben törvényt sértő Csepeli Hírmondó  büntetését

A csepeli Fidesznél már a szégyen sem visszatartó erő. Tarlóssal, minden szégyenérzet nélkül kitüntették az Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt jobboldali, a szélsőséges nézeteknek is helyt adó fideszes csepel.info-t, most meg már nem is reagálnak a Csepeli Hírmondó immár sokadszori elmarasztalására. A Fővárosi Választási Bizottság ugyanis május 13-án tartott ülésén elmarasztalta a Csepeli Hírmondót, a lap idei, 7., 8. és 9. számában elkövetett választási törvénysértések miatt. A csepeli fideszes vezetők azóta még csak meg sem jelentették a hírt az önkormányzat hivatalos honlapján, de nem reagáltak a csepeliek.blog.hu legutóbbi írására (https://csepeliek.blog.hu/2019/05/15 ujra_valasztasi_torvenyt_sertett_a_csepeli_hirmondo#more14827370) sem. Szégyen szégyen hátán.

Mint ismert, tavaly a Kúria jogerősen is elítélte a lapot Németh Szilárd (akit 2018-ban rágalmazásért ítéltek el) túlzott mértékű támogatásáért és 1,3 millióra bűntette a kiadót. A szerkesztőség hetekig nem közölte a Kúria döntését, majd Németh jogerős elítélésének hírét, de Némethnek az MTI Országos Sajtószolgálat hírei közé „eldugott” bocsánatkérését sem.

Mintha mi sem történt volna, szerintem azóta többször is megsértették a sajtóra vonatkozó írott és íratlan szabályokat, bár

a csepeliek.blog.hu és más csepeli blogok vagy a csepeli ellenzéki pártok rendszeresen bírálták ezért a tulajdonost, képviselőjét, a kiadót, illetve a szerkesztőséget. Lassan egy éve, hogy az Állami Számvevőszék is érzékelte a lap szerkesztésének anomáliáit és változtatásra hívta fel a tulajdonost és a Csepeli Hírmondót. Ezt is elhallgatta a szerkesztőség. Legutóbb meg a lap túlzottnak ítélt önkormányzati támogatása váltott ki negatív visszhangot a helyi és országos médiában.

(https://444.hu/2019/02/16/evi-40-milliot-kolt-a-nemeth-szilard-receptjeit-bemutato-csepeli-hirmondora-az-onkormanyzat) (https://csepeliek.blog.hu/2019/04/08/sumakolas_titkolozas_gusztustalan_felelossegtologatas_a_csepeliek_tisztesseges_tajekoztatasa_helyett#more14742653)

Természetesen jönnie kellett az újabb pofonnak. Nem jobbról és nem balról, hanem „középről”, a Fővárosi Választási Bizottságtól, amely a CSH utolsó három számában közölt, Fideszt népszerűsítő, törvénysértő írások miatt 149 ezer forintra büntette a lapot és eltiltotta a további jogsértéstől.

Nincsenek illúzióim. Az újabb durva döntés nem fog változást hozni a lap szerkesztési elveiben. A Fidesz Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) nem tűri a kilengéseket. A lap tulajdonosai a NER és a hatalom csapdájában, önnön hatalmuktól is megrészegülten, nem tudnak és nem is akarnak váltani. A választások elvesztése egzisztenciális megsemmisülésüket jelentené. Ezért nem is foglalkoznak a Fővárosi Választási Bizottság döntésével, simán kifizetik a kirótt bírságot, sőt a további, ennél nagyobb összegeket is. Közpénz van bőven. Azzal pedig nem foglalkoznak, hogy a szégyen nemcsak rájuk hull, hanem a kerületre, a tisztességes újságírásra is. Nekik ez csak politika. A tisztességes politizálásban már akkor sem hittek, amikor 2010-ben, a csepeli választási kampányukban megígérték.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1914829240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása