CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hírmondót olvasva: Újságíró lett Borbély Lénárd? – Hogyan kell választani (görögdinnyét)? - Csepelen nincs változás

2024. július 25. 00:07 - csú

csepeli_hirmondo_porazon_vagy_szabadon_-2024-07-24.jpgPórázon vagy szabadon? - teszik fel a drámai kérdést a CSH-ban. A Csepeli Hírmondó már régóta választott: a póráz mellett döntött. Először Németh Szilárd, majd pedig Borbély Lénárd kritikátlan kiszolgálása közben eddig is egyoldalú politikai lap volt, most már azonban egyre unalmasabb lesz az egyszemélyes (borbélyi) hatalom dicsőítése miatt.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 24-én megjelent idei 19. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    Lassan két hónap telt el az önkormányzati választások óta, ahol egy civil szervezet által támogatva nyert ismét Borbély Lénárd. Az azóta most harmadszor megjelent CSH-ban semmi jele a változásnak. Minden a régi, illetve most az a Borbély Lénárd ír a lapban, aki mindenkitől, még önmagától is független polgármestere a kerületnek. A civil többségű testületnek meg se híre, se hamva. 

    Így természetes, hogy a csepelieket érdeklő hírekről, mindennapi megélhetési gondjaikról pl. egy csepeli lakos minapi kilakoltatásáról, egy sort sem olvashatunk most sem. Csepelen a helyzet változatlan. 

    Már, nem csak a nyári hőség miatt, de a fentiek miatt sem várjuk az újabb, augusztus 14-én megjelenő lapszámot. Szerintünk, de sokak véleménye szerint is, a lap eddig is egyoldalú politikai pártlap volt, most azonban, úgy tűnik, egyre unalmasabb lesz, az egyszemélyes hatalom teljes kiszolgálása eredményeképpen pedig várhatóan tovább csökken olvasottsága. Az emberek nem csak Borbély Lénárd véleményére kíváncsiak. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Zajlik az Arany János iskola felújítása

    Lebontják az egykori iskolaépületet

    Útépítések a kerületben

    Mobilklímák az óvodáknak

    Négy írás, két oldalon, sok képpel. Ami közös bennük, hogy a két oldalas Aktuális rovat keretében jelentek meg, s mindegyiket a Borbély Lénárd közösségi oldalán megjelentekből vették át, s a végére csak odaírták, írta vagy írja közösségi oldalán, Borbély Lénárd. Szerintünk a polgármester fb oldalán megjelenteket nem Borbély írja, szerkeszti, de a CSH szerkesztősége ezzel is őt, illetve közösségi oldalát népszerűsíti. Ennél szomorúbb azonban, hogy a lap már ott tart, hogy nemcsak azt mondják meg nekik miről írjanak, de már a szöveget is a Polgármesteri Hivatalban írják, küldik át nekik neten, s nekik csak be kell szerkeszteni az adott oldalba. Lassan újságírókra sem lesz szükség, a polgármester és közvetlen munkatársai helyettük is meg tudják oldani Borbély lapszámról lapszámra történő folyamatos népszerűsítését. Sőt, előbb utóbb a Csepeli Hírmondóra sem lesz szükség, pláne egy abszolút független, civil polgármester és civil képviselői többség miatt. Bár a képviselők már nem függetlenek, hiszen minden vonatkozásban Borbély Lénárdtól függenek. Javasoljuk, indítsanak egy önkormányzattól független, civil hírlapot. 

    A Lebontják az egykori iskolaépületet c. cikkel kapcsolatban pedig véleményünk szerint Borbély állítása hazugság. Idézzük korábbi véleményünket, a csepeliek.blog.hu-n július 21-én megjelent heti összefoglalónkból:

„…azt állította, hogy a 2009-es kettős csepeli gyilkosság „politikai hátterű gyilkosság” volt. Nem volt igaza, a kettős gyilkosság vádlottjainak bírósági eljárását vezető bíró szerint sem, aki az ítélet indoklásában kimondta: a kettős gyilkosságnak nem volt köze a politikához. Azaz nem politikai, hanem anyagi okokból ölték meg a két embert. A Fővárosi Ítélőtábla 2013-as döntése szerint „…a kettős gyilkosság hátterében az állt, hogy az iskolát működtető alapítvány vezetője rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire.”https://index.hu/belfold/2024/01/07/csepeli-kettos-gyilkossag-nemeth-szilard-megemlekezes-maffia/?token=930fe22750857331fb55d0f1f5ca27fc 

 

2) Boldog születésnapot, Csepel!

    A négyoldalas írás több részletben megjelent már a csepel.hu-n, illetve a polgármester közösségi oldalán is. Véleményünk a születésnapi dátumot vitatja, amit blogunkon az elmúlt

12 évben több alkalommal is megfogalmaztunk. Legutóbbi írásunkból (https://csepeliek.blog.hu/2024/07/21/egy_het_csepel_tortenelmenek_meghamisitasa_hazudozas_mulasztas_buli_kitekinto_hircsokor#more18450987) idézünk:

„Csepel Napjá-t 2012 óta „ünnepli” az önkormányzati vezetése, Németh Szilárd, akkori polgármester, országgyűlési képviselő, 2012. július 6-i parlamenti beszéde nyomán. Akkor ugyanis a polgármester bejelentette, hogy Csepel július 18-án megünnepli „újjáépítésének 300. évfordulóját”, mert, mint mondotta: „2012. július 18-án lesz három évszázada, hogy a török pusztítás után úrbéri szerződésbe foglalták Csepel újjáépítését.”  

    Blogunk már akkor kiigazította Némethet: „ …nem 1712 Csepel újjáépítésének éve, dr. Bolla Dezső, Csepel története című könyvében tényekkel bizonyítja: „Csepel …1715-ben még nem fordult elő az összeírásokban,…a község újratelepítésére az 1720-as regnikoláris /országos/ összeírás szerint 1717-ben került sor”. https://csepeliek.blog.hu/2012/07/09/cim-nelkul_12170#more4636447 

    Borbély azonban, 2014-es megválasztását követen is folytatta és folytatja a történelemhamisítást, amivel egyébként már senki nem foglalkozik, mintha senkit nem érdekelne. Pedig Némethet már parlamenti beszédét követően helyretette az akkori Orbán kormány államtitkára, Halász János is, aki az újjáépítés kísérletének nevezte 1712. július 18-át. 

https://csepeliek.blog.hu/2023/08/07/csepel_jovojet_nem_lehet_a_csepeli_tortenelem_meghamisitasara_epiteni Márpedig egy elbukott kísérletet, normális körülmények között, nem szokás megünnepelni.”

Szerintünk a polgármester tudta mit mond. Ismerte a körülményeket, a könyv alakban is megjelent bírósági eljárást, bírósági ítéletet. Egyébként a június 26-i képviselő-testületi ülésen például az ő javaslatára hagyta jóvá a testület Kispál György csepeli plébános kitűntetését, aki még május közepén, egyik nagy port felvert nyilatkozatában azt mondta: „Mi, csepeliek a kettős gyilkosság óta tudjuk, mire képes a baloldal.”

https://csepeliek.blog.hu/2024/07/21/egy_het_csepel_tortenelmenek_meghamisitasa_hazudozas_mulasztas_buli_kitekinto_hircsokor#more18450987 

https://telex.hu/belfold/2024/05/19/csepel-beke-teri-templom-plebaos-szlovakia-baloldal-robert-fico

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318453601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása