CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét: Csepel történelmének meghamisítása – Hazudozás – Mulasztás - Buli - Kitekintő hírcsokor

2024. július 21. 00:07 - csú

csepel_szuletesnapja_julius_18_buli_a_szent_imre_teren.jpgElbukott kísérletet normális körülmények között nem szokás megünnepelni. Kivétel Csepel? A település születésnapját Németh és Borbély is meghamisította, nekik sem a napi, sem a történelmi tények nem számítanak egy bő évtized óta, csak a felhajtás hozadéka.

Kedden rendkívüli képviselő-testületi ülést trombitált össze a polgármester július 18-án reggel 9.00 órára. Az ülést megtartották, az egyetlen napirend egy rendeletmódosítás volt, amely nem tűrt halasztást. A nyár teljes tobzódása közepette, 35 fokban, amikor Csepel Borbély által felajzott népe, a Csepel napja rendezvény miatt, az esti BBC koncertet várta. Mi volt az életbevágó kérdés, ami azonnali döntést igényelt? 

    A hat éve elfogadott, az önkormányzati köszöntésekről és az egyes természetbeni juttatásokról szóló rendeletet kellett, semmitmondó „technikai, adatkezelési okok miatt” módosítani. Mert mint az általános indoklásból kiderült, „A rendeletmódosítás célja az adatkéréshez szükséges jogszabályi környezet megteremtése.”  Az egy mondatos indokláson túl, valóban ez volt az oka a rendkívüli ülés összehívásának?

    Ezek szerint hat éve helyi jogszabályi környezeti háttér nélkül intéztette a hivatallal Borbély úr a jegyesköszöntő, babaköszöntő csomagokat, a mozijegyeket, a szépkorúak jubileumi köszöntő csomagját, a nagykorúakat köszöntő leveleket, az általános iskolákat megkezdő elsősök köszöntő csomagjait, a 60 év felülieknek küldött köszöntő leveleket? Hogy miért lett ez éppen most fontos? Talán más szabálysértés, vagy pontos jogszabályi háttér hiánya miatt vitatható osztogatásokról akarják elterelni a figyelmet? Netán a nemrég befejeződött választási kampányban történt valami adatkezelési hiba, amit a rendelet módosításával most „kezelni” lehetett? Hol volt a jegyző ezen évek alatt? Talán majd egyszer ez is kiderül. 

    Arra viszont sokkal könnyebben lehetne válaszolni, hogy miért kellett Borbélynak szerdán saját hatáskörben dönteni egy áprilisi képviselő-testületi határozat visszavonásáról (Dr. Báthori Éva gyermek háziorvos praxisának szeptember elsejét követő meghosszabbítása), amikor másnap ülésezett a képviselő-testület? (Csepeli vagyok nyilvános csoport közösségi oldala)

********** 

    Csütörtökön tette közzé a Közösen Csepelért Polgári Egyesület saját közösségi oldalán a Csepel Napját köszöntő képes összeállítását. A bevezetőben ezzel a mondattal kezdik: „Július 18-án ünnepeljük Csepel születésnapját, hiszen több mint három évszázaddal ezelőtt, 1712-ben, ezen a napon történt meg a község újratelepítése.”

    Csepel Napjá-t 2012 óta „ünnepli” az önkormányzati vezetése, Németh Szilárd, akkori polgármester, országgyűlési képviselő, 2012. július 6-i parlamenti beszéde nyomán. Akkor ugyanis a polgármester bejelentette, hogy Csepel július 18-án megünnepli „újjáépítésének 300. évfordulóját”, mert, mint mondotta: „2012. július 18-án lesz három évszázada, hogy a török pusztítás után úrbéri szerződésbe foglalták Csepel újjáépítését.”  

    Blogunk már akkor kiigazította Némethet: „ …nem 1712 Csepel újjáépítésének éve, dr. Bolla Dezső, Csepel története című könyvében tényekkel bizonyítja: „Csepel …1715-ben még nem fordult elő az összeírásokban,…a község újratelepítésére az 1720-as regnikoláris /országos/ összeírás szerint 1717-ben került sor”. https://csepeliek.blog.hu/2012/07/09/cim-nelkul_12170#more4636447 

    Borbély azonban, 2014-es megválasztását követen is folytatta és folytatja a történelemhamisítást, amivel egyébként már senki nem foglalkozik, mintha senkit nem érdekelne. Pedig Némethet már parlamenti beszédét követően helyretette az akkori Orbán kormány államtitkára, Halász János is, aki az újjáépítés kísérletének nevezte 1712. július 18-át. 

https://csepeliek.blog.hu/2023/08/07/csepel_jovojet_nem_lehet_a_csepeli_tortenelem_meghamisitasara_epiteni Márpedig egy elbukott kísérletet, normális körülmények között, nem szokás megünnepelni.

Semmi sem számított/számít a hatalom urai számára. Az országban és Csepelen is, 2010 óta folyik a történelem átírása, hamisítása. A kerületben Németh kezdte, majd 2014-ben Borbély folytatta, sőt 2019-ben és idén legfőbb kampánymondatává is tette: „Folytassuk közösen!” Pedig sem a hatalmat, sem a jövőt nem érdemes hazugságokra építeni, még akkor sem, ha most nem a Fidesz színeiben teszi, hanem egy „civil” szervezetet hozott létre a polgármesteri cím megnyerése érdekében. Ettől még mindannyian a Fidesz és Németh Szilárd politikája lényegének folytatói. Pl. egy valós történelmi esemény (Csepel 1717-es újratelepítése) dátumának értelmetlen meghamisításában is.   

Ui.: Csütörtök este, az ünnep alkalmából, átadták a Csepel Díszpolgára címeket. (https://csepel.hu/#/news/atadtak-a-diszpolgari-cimeket-01 

*********

Pénteken lehullt az álarc Borbély Lénárd kampányban mutatott jóságos, a politikától az emberek, a családok, a gyerekek felé forduló, a minden csepelivel összefogni akaró, Németh Szilárdtól egyértelműen elhatárolódó arcáról. Nem mondott igazat. Aznapi egyik posztjában ugyanis azt állította, hogy a 2009-es kettős csepeli gyilkosság „politikai hátterű gyilkosság” volt. Nem volt igaza, a kettős gyilkosság vádlottjainak bírósági eljárását vezető bíró szerint sem, aki az ítélet indoklásában kimondta: a kettős gyilkosságnak nem volt köze a politikához. Azaz nem politikai, hanem anyagi okokból ölték meg a két embert. A Fővárosi Ítélőtábla 2013-as döntése szerint „…a kettős gyilkosság hátterében az állt, hogy az iskolát működtető alapítvány vezetője rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire.”https://index.hu/belfold/2024/01/07/csepeli-kettos-gyilkossag-nemeth-szilard-megemlekezes-maffia/?token=930fe22750857331fb55d0f1f5ca27fc 

    Szerintünk a polgármester tudta mit mond. Ismerte a körülményeket, a könyv alakban is megjelent bírósági eljárást, bírósági ítéletet. Egyébként a június 26-i képviselő-testületi ülésen például az ő javaslatára hagyta jóvá a testület Kispál György csepeli plébános kitűntetését, aki még május közepén, egyik nagy port felvert nyilatkozatában azt mondta: „Mi, csepeliek a kettős gyilkosság óta tudjuk, mire képes a baloldal.”

https://telex.hu/belfold/2024/05/19/csepel-beke-teri-templom-plebaos-szlovakia-baloldal-robert-fico

    Ezek szerint Borbély is így gondolja. Polgármester úr! Vége a kampánynak! A hazugságkampány folytatásának nincs értelme, csak saját hitelességét ássa még inkább alá. Egyrészt nyert, másrészt októbertől meg kell mutatni mire képes új csapatával, képesek-e valódi sikereket felmutatni a csepeliek boldogulása, élet-és munkakörülményei változásában, a kerület fejlődését gátló, 14 éve megoldatlan sok tíz milliárdos közlekedési feszültségek megoldásában.

**********

Pénteken, a Csepeli vagyok nyilvános csoport közösségi oldalon tette közzé Vadai Attila: „A Hollandi8 saját parkolóhelyeket kapott a Kolonics György Szabadidő Központban”. A posztoló közérdekű adatigénylés keretében kérdezte meg a jegyzőt, a parkolók átadásának feltételeiről. A jegyzőnek 30 napja van az írásos válaszra. Vadai úr addig is utánanézett az étteremnek, s kiderült pl., az étteremet működtető vállalkozó pályázat nélkül kapta meg a polgármestertől az üzemeltetési jogot. Ezért nekünk is vannak kérdéseink a kerület jegyzőjéhez:

1.) Igaz-e a hír, s ha igen, mi indokolta a pályázat elhagyását?

2.) Az étteremmel szemben egy ~ 70 négyzetméternyi fogadótér hozzáépítése miatt, hivatalos bontási határozat van érvényben. Hol tart jelenleg a bontási határozat végrehajtása?

********** 

Kedden jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ, hogy az előző hónaphoz hasonlóan júliusban is 50 új csuklós autóbuszból álló flotta kerül beállításra a fővárosi közlekedési rendszerbe. https://enbudapestem.hu/2024/07/16/ujabb-50-vadonatuj-csuklos-autobusz-erkezik-budapestre A cég közleménye szerint az új autóbuszok „elsősorban Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út–Thököly út–Újpalota útvonalon közlekednek majd.”

Ezzel 2022 őszétől összesen 285 új, ArrivaBusz Kft. tulajdonában álló autóbusz állt forgalomba, azonban még csaknem 300 korszerűtlen autóbusz közlekedik a fővárosi utakon.

**********

Kitekintés – hírcsokor a magyar médiából

1) Európában Orbán kormányfői fizetése a legmagasabb az átlagbérhez képest. https://444.hu/2024/07/19/europaban-orban-kormanyfoi-fizetese-a-legmagasabb-az-atlagberhez-kepet  

2) Bajban Iványi Gáborék, a NAV inkasszálja a MET számláit. https://telex.hu/belfold/2024/07/19/ivanyi-gabor-magyarorszagi-evangeliumi-testverkozosseg-oltatlom-inkasszo-nav 

3) Szeptembertől a diákoknak a tanítás idejére le kell adni a mobiljaikat egy új rendelettervezet szerint. https://24.hu/belfold/2024/07/19/mobilhasznalat-iskola-kormany-rendelet-energiaital-tiltas/ 

4) „Túl vagyunk azon a ponton, hogy ez a barátság helyre tudjon állni Németh Szilárddal” – ki nyerte a csepeli fideszes belharcot? https://24.hu/belfold/2024/07/19/nemeth-szilard-borbely-lenard-polgarmester-fidesz-csepel-valasztas-2024-video/ 

5) Harangozó Gábor: az emberek azt várják el a politikától, hogy végre velük foglalkozzanak. https://hirklikk.hu/klikktv/harangozo-gabor-az-emberek-azt-varjak-el-a-politikatol-hogy-vegre-veluk-foglalkozzanak/2294 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9218450987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása