CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrányos kerületvezetői mosakodás a Csepeli strand miatt – Mi zajlik ott, ahol zajlik valami?

2019. július 05. 05:55 - csú

borbely-szemek_1.pngArról egy sor sincs, hogy a polgármester levette a napirendről saját előterjesztését, az idei költségvetési rendelet módosítását. Nehogy már a polgármester magyarázkodjon

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 3-án megjelent 16. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Változatlanul „tolja” a szerkesztőség az általuk sikernek vélt témákat: csepeli strand, Popieluszko utca felújítása, csillagtelepi városrehabilitáció, a képviselő-testületi ülés pozitív döntései. Az ellenzék lejáratásának e számban is tetten érhető szándéka már nem újság az olvasók számára, egy pártlappá silányított újságtól nem kaphatunk korrekt, pártatlan tájékoztatást. 

Ezért nincs szó a közéletet foglalkoztató valós kérdésekről: a HÉV-ről, az újabb hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik a fejlesztése, vagy a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most sem közölte az Állami Számvevőszék, a Fővárosi Választási Bizottság a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásait, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Nincs helye a sokakat hónapok óta foglalkoztató témákról, például, hogy fogy a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Megnyílt a csepeli strand

Kész győzelmi jelentés. Két hónapos botrány után, hetekkel a budapesti strandszezon indulását követően, megnyitották a csepeli strandot, sőt ”már a nyitás hétvégéjén nagyon sokan keresték fel..” Nagy, színes képek a medencékről, kis képek az ideiglenes konténerekről. És a szöveg! Heroikus küzdelem a nyitásért, pontosabban a botrány elfelejtetéséért. A „Csepeli Városgazda teljes erővel dolgozott”, megnövelték a biztonságért felelős cég létszámát, csökkentették a jegyárakat, s közben folytatódtak a „strandfejlesztés munkálatai”. Bravó! Elindult a kármentés és az idevezető okok elhallgatása. Ki emlékszik már arra, hogy Borbély rúgatta ki a pályázaton nyertes kivitelező céget, s nem pedig, ahogy a CSH-ban közölték, váratlanul levonult a területről. Az sem érdekes már, hogy a polgármester azt mondta, majd mi megcsináljuk, később már azt, hogy mégis csak szükséges külső cég bevonása, most meg egy sort sem írnak semmilyen külsősök bevonásáról. Vajon miért? Nem volt jelentkező, vagy a vállalkozók nem akarták vállalni a beruházást irányító és ellenőrző polgármesteri megbízott Werner Péternek, a Csepeli Városgazda megbukott, Borbély által leváltott, több mint 10 millióval kifizetett volt vezérigazgatójának a feltételeit? A hatalmas diadal (megnyílt a csepeli strand), talán elfedi, hogy egy veszteséges önkormányzati gazdasági társaság (Csepeli Városgazda Zrt.) által működtetett ráfizetéses strand felújítása körüli balhé okozta anyagi és egyéb károkért, senki nem felelős az önkormányzat oldaláról? Vagy azt gondolják, a sikerpropaganda mindent megold?

2) Zajlik a Popieluszko utca felújítása

Lassan nincs Csepeli Hírmondó Popieluszko utca nélkül. Ez a harmadik szám, amikor csak az igét cserélik a „Popieluszko utca felújítása” mellett. Eddig a „kezdődik”, az „elkezdődött” volt a nyerő, most a „zajlik” került elő. Nem az a baj, hogy valamiért vagy valaki kedvéért kiemelt téma lett az utca felújítása, inkább az, hogy közben nem olvasható a lapban írás az egyre súlyosbodó csepeli közlekedési gondokról, a megnövekedett autó- és teherforgalom okozta feszültségekről, a szűk keresztmetszetekről. Például a Popieluszko utca felújítását követően várhatóan növekszik majd az utca forgalma. A szigetszentmiklósi területről Csepelen átmenő forgalom ugyanis az utcát és leginkább a Gubacsi hidat fogja terhelni. A szűk keresztmetszet ebben az esetben a Gubacsi híd lesz, miközben felújítására, a hídra való fel- és lehajtási lehetőségek bővítésére tett ígéretekből semmi sem lett. Az utcák, így a Popieluszko utca fejlesztése örvendetes, de a hiányoljuk a kerület közlekedési gondjai enyhítését célzó stratégiai terveket, illetve azok egyeztetését a kerület lakosságával.

3) Megújul Csillagtelep

Németh Szilárd és Borbély Lénárd még 2017. november közepén jelentette a Radnóti Miklós Művelődési Házban tartott sajtótájékoztatón, hogy megújulhat „Csepel-Csillagtelep”. Biztos emlékeznek olvasóink, hogy ezen a tájékoztatón „hazudta a csepeliek szemébe, hogy a kormánytól kaptak 1,7 milliárdot” a csillagtelepi városrehabilitációra. https://444.hu/2017/11/15/teljes-nyugalommal-hazudta-a-csepeliek-szemebe-nemeth-szilard-hogy-a-kormanytol-kaptak-17-milliardot   

Azóta l9 hónap telt el, most már uniós támogatásról van szó, de még mindig nem indult el a felújítási program. Ezért a cikk is inkább a Radnóti Miklós Művelődési Ház homlokzata, illetve az előtte lévő park felújításával foglalkozik. 

Erről már volt írás a CSH május 8-án megjelent 9. számában „Megújul Csillagtelep központi parkja” címmel. Blogunk több írással reagált a cikkre, amelyek lényege, hogy a 2010 előtti szocialista vezetés már elkezdte a park felújítását, 100 millióba került volna megvalósítása. A 2010-es választást követően azonban Németh Szilárd leállíttatta a beruházást, amelynek mostani ára már 251 millió. Lásd az alábbi linken elérhető írást:

.https://csepeliek.blog.hu/2019/05/08/hogyan_tudott_256_szazalekos_aremelest_produkalni_borbely_lenard_csillagtelepen   

Kilenc éve elkészülhetett volna. Lényegtelen. Az is, hogy jóval drágább lett. A fideszes vezetésnek egy a fontos: ők csinálják, nem a szocik. 

4) Testületi ülés

Kitüntetések, személyes gondoskodás, földutak szilárd burkolattal és csatornával való ellátása, sport- és civil szervezetek támogatása. Négy téma a 31-ből, miközben arról egy sor sincs, hogy a polgármester levette a napirendről saját előterjesztését, az idei költségvetési rendelet módosítását. Nehogy már a polgármester magyarázkodjon a Csepeli Hírmondóban. Még a testületi ülésen sem teszi. Hogy mi lesz a módosítások sorsa? Nem tudni. További vélemények az alábbi linkeken érhetők el: 

https://www.facebook.com/monika.takacs.714/posts/2232022783581074

https://csepeliek.blog.hu/2019/07/02/ modositas_helyett_eltuntettek_a_csepeli_koltsegvetest_a_kt-ulesrol_dobak_istvan_keszitett_tudositast

https://csepeliek.blog.hu/2019/07/03/ baj_van_a_csepeli_keruletvezetok_mar_csak_a_valasztasra_koncentralnak_erre_lesz_penz_kozben_vagjak_a#more14923442

5) Leváltás, botrányok és zsarolás a csepeli ellenzéknél

    Nemcsak az számít, hogy ki a polgármester

    Karácsony Gergely hazug, de tud küzdeni – ezt mondta a DK

Az internetes médiában a fenti cikkekben olvasható témákban több ellenzéki politikus, párt is részletesen kifejtette véleményét. A szerkesztőséget ez azonban nem érdekli. Ők döntik el, fittyet hányva az újságírói etikára, kitől mit idéznek, mit ragadnak ki a szövegkörnyezetből, hogyan csúsztatnak. A lényeg, hogy találtak újabb témákat, amelyek lehetőséget adtak saját, ellenzékiekkel kapcsolatos véleményük egyoldalú kifejtésére. Az alábbi linken olvasható írás talán elősegíti olvasóink tájékozódását.

https://csepeliek.blog.hu/2019/07/04/csepeli_ellenzeki_partok_nyilt_levele   

További kimaradt esemény:

Július 1.

Köztisztviselők Napja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514926404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása