CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A lózungok és a valóság. Csepelen ki gátolja a közös munkát a kerületért?

2019. december 10. 00:39 - csú

gubacsi_hidhoz_2.jpgA csepeliek régi kérése, javaslata, követelése, hogy végre újítsák már fel a Gubacsi-hidat. Ez a kerület és az egész sziget javát szolgálná. Kilenc éve semmi sem lett belőle. Elég egy koccanásos baleset, és megbénul a forgalom Csepel - Pesterzsébet között

„...támogatok minden olyan ötletet, amely a kerület javát szolgálja” - mondta Borbély Lénárd, az újonnan megválasztott régi polgármester a CSH-nak adott nyilatkozatában. A cikk jórészt az ismétlések, lózungok gyűjteménye, de az idézett mondatot sem először hallhattuk, olvashattuk tőle.

A nagyobb baj, hogy az alakuló ülésen mindent megtett az általa hangoztatott „széles körű összefogás” megakadályozása érdekében, amikor az ellenzéki együttműködést felrúgó két képviselő funkcióhoz, biztos jövedelemhez való juttatásával létrehozta a mögé felsorakozó többséget, lehetetlenné téve a széles körű összefogást, az „értelmes vita, közös munka” lehetőségét.

Folytatta a közös munka lehetőségének kizárását az

atlétikai stadion ügyében összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülés előkészítésekor vagy amikor az ellenzék kérése ellenére lezárta vitát a témában. Véleményünket nemcsak a fentiekben felsoroltak, de az előző polgármesteri ciklusban végzett „munkája” is alátámasztja.

A Folytatódnak fejlesztések c. részben Borbély úr egy szót sem szólt a csepeliek valódi érdekét szolgáló fejlesztésekről: a gerincút folytatásáról, az általa megígért Gubacsi híd kétsávossá tételéről, a Corvin csomópont kétszintessé való átalakításának szükségességéről, a közlekedési gondok enyhítéséről, az egészségügyi, szociális gondok megoldásáról, a Munkásotthonnal és a Csepel SC-vel szembeni önkormányzati embargó feloldásáról. Ezek szerint nála ezek nem elsődleges csepeli érdekek.

Csepel az atlétikai világbajnokság és a fejlesztések mellett szavazott - állítja a közpénzből gyártott fideszes szócső

Hazugság. A fideszes testületi többség szavazta meg a polgármester által előkészített, a Ferencváros déli végére és nem Csepelre tervezett atlétikai stadion megépítését szorgalmazó javaslatot. Az ellenzéki képviselők is ellene voksoltak. Ezért blogunk öt írását ajánljuk olvasóink figyelmébe:

https://csepeliek.blog.hu/2019/11/14/csepeli_dac_beke_teri_kiserovel_takacs_krisztian_nyilt_levele_borbely_lenardnak 

https://csepeliek.blog.hu/2019/11/17/hiteltelen_es_sunyi_borbely_lenard_rendkivuli_utolagos_kapkodasa#more15309448  

https://csepeliek.blog.hu/2019/11/19/borbely_lenard_amokfutasa_celba_ert_csepelen_az_atletikai_vb_ugyeben#more15312770  

https://csepeliek.blog.hu/2019/11/20/kal_karoly_visszavonhatatlan_garanciak_kellenek_az_igeretek_melle#more15313978  

https://csepeliek.blog.hu/2019/11/20/momentum_nem_is_kellett_volna_csepelnek_szavaznia_az_atletikai_vb-rol  

Szerintünk Csepel számára az atlétikai stadion ügyében nincs reális kompromisszumos megoldás. A stadion kapcsán Borbély úr által felhozott kerületi fejlesztésekre visszavonhatatlan garancia senkitől nem várható, már csak azért sem, mert a stadion esetleges felépítése nem függ a csepeli fejlesztésektől. Mindez csak Borbély úr mézesmadzagja, amire nem kellene ráharapni. Arról nem is szólva, hogy pl. Csepelen belül is megvan a lehetőség az atlétika fejlesztésre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3915344890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása