CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek nem hisznek már Németh Szilárdnak és más állami vezetőknek. A fideszes városvezetők sem?

2020. szeptember 25. 00:02 - csú

nemeth_szilard_kvassay_hid_hev_1.jpgNémeth Szilárd egyéni alakításai HELYETT nem ártana, ha a polgármester megszervezne egy nyilvános közmeghallgatást, ahol  a HÉV- ről, a Csepelt érintő kormányzati, fővárosi fejlesztési tervekről, legalább a valós tényekről adhatna részletes tájékoztatást az érdeklődőknek. Arról már nem is beszélve, hogy ezekben a kérdésekben közmegegyezésre kellene jutnia az önkormányzati vezetésnek a csepeliekkel

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  szeptember 23-án megjelent 18. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Ismét csupa nagyszerű esemény, hír. Újra olvashatjuk, most már sokadik változatban, hogy 2030-ra megújul és bővül a főváros HÉV- hálózta; tesztüzem lesz két buszjáratnál; új készülékeket kapott az SZTK; átadták az év KRESZ- parkja díjakat; épül a Csikó sétánynál az új park; Borbély úr újra gyümölcsfákat osztogat; problémamentes tanévkezdés. Megújult, sikerrel zárult, ingyenes, éremeső, nagy siker… s még lehetne sorolni a pozitív cikkek címszavait. Az ország gazdasági helyzetéről, a koronavírus tombolásáról, az egészségügyi intézmények, a mentők gondjairól, a csepeli embereket, a vállalkozókat foglalkoztató napi gondokról meg semmi. Igaz, a 10 évnyi előzetes tapasztalataink miatt nem is vártunk mást, többet – hiszen ez a csepeli közpénzből működtetett, pártlappá silányított Csepeli Hírmondó. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Megújul és bővül a főváros HÉV-hálózata

Blogunk szeptemberben más-más szerzők cikkeit közölve, négyszer foglalkozott a csepeli HÉV ügyével. A cikkekből kiolvasható vélemények és olvasóink többségének reakciói egyértelműek: nem hisznek már a kormány képviselőinek, Németh Szilárdnak, de a helyi fideszes vezetésnek sem. Ezért nem ártana, ha az önkormányzat vezetése fel merne vállalni egy nyilvános közmeghallgatást, ahol a polgármester a HÉV- ről, a Csepelt érintő kormányzati-, fővárosi fejlesztési tervekről, legalább a valós tényekről adhatna részletes tájékoztatást az érdeklődőknek. Arról már nem is beszélve, hogy ezekben a kérdésekben közmegegyezésre kellene jutnia az önkormányzati vezetésnek a csepeliekkel, a civil szervezetekkel, a kerületi pártokkal, a gazdaság képviselőivel és a képviselő-testület egészével is, de a fővárossal sem ártana jobb viszonyt kialakítani. A legutóbbi testületi ülésen tárgyalt, 2024-ig szóló gazdasági program tervezetének előkészítése is ékes bizonyítéka, annak, hogy az önkormányzat vezetése nem törekszik a kerület jövőjét meghatározó alapvető kérdésekben semmilyen közmegegyezésre. 

Külön szóvá kell tennünk, hogy egyetlen szereplő sem merte megemlíteni, hogy a koronavírus okozta vészhelyzet miatt padlóra került magyar gazdaság. Az ország pénzügyi helyzete miatt reális esélye van annak is, hogy a cikkben említett 2030-as határidő is kitolódhat. Csak ígérgetés volt, a valós helyzet senkit nem érdekelt. 

Olvasóink figyelmébe ajánljuk az alábbi linkeken elérhető írásokat:

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/07/csepel_ne_is_almodjon_hasznosithato_uj_hidrol_oruljon_a_beigert_galvani_hidnak#more16191956 

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/10/ki_tudja_hanyadik_igeret_hev-ugyben_most_eppen_nemeth_szilard_es_furjes_balazs_igerget 

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/17/mi_lesz_a_jedlik_gimivel_a_gubacsi_hiddal_a_hev-vel_mi_lesz_csepellel 

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/20/hagyjak_beken_a_csepeli_hev-et_eleg_mar_a_bloffolesbol 

2) Tesztüzem októbertől
Nem kívánjuk aláásni a tesztelők jó szándékát, de a térképre tekintve egyértelmű: mind a két járat menetideje jelentősen nő majd, ami leginkább a kerület központjába való bejutás időtartamának növekedésében fog jelentkezni. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a „körjárattal”, a növekvő leterheltség miatt, tovább romolhat mind a Szentmiklósi, mind a Hollandi út állapota, a környezetszennyezés várható növekedéséről nem is beszélve. Nem tisztázza a tájékoztató azt sem, hogy a járatok megnövekedett útvonalai miatt növekszik-e az egyes járatok követési ideje. Blogunk kíváncsian várja a konkrét tapasztalatokról szóló tájékoztatókat, olvasóink jelzéseit.

3) Gyűjtőpontos lomtalanítás

Az FKF tájékoztatójának közzététele azt bizonyítja, hogy az önkormányzat vezetése semmit nem fogadott el az ellenzéki képviselők és az olvasók javaslataiból: a Csepeli Városgazda gépkocsiparkjának igénybevételével segítse, leginkább az idős csepeliek szállítási gondjainak megoldását, a náluk felhalmozott lomok gyűjtőpontra való elszállítását. Lehet, persze hibáztatni, jogosan, a rossz döntésért a fővárost, de attól még valami affinitást is lehetett volna mutatni a csepeliek szállítási gondjaival. Nem tették. Lelkük rajta. 

4) Vádat emeltek a csepeli MSZP-s képviselő ellen

A képviselő hibája nem védhető. Azonban eszünkbe jutott, hogy ittas vezetésért korábban Borbély Lénárd polgármestert is elítélték („a bíróság jogerősen bűnösnek találta” -  https://21.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/161214/jogerosen-eliteltek-borbely-lenardot),

amiben nem csak az az érdekes, hogy a polgármester két hétig eltitkolta az ügyet, hanem az is, hogy ezt annak idején, az ittas vezetés napvilágra kerülése után sem írta meg a Csepeli Hírmondó. Persze tudjuk, Borbély a polgármester, a „gazda”, míg Csaba Péter egy ellenzéki képviselő. 

5) Iskolai helyzetkép tanévkezdés után

A közösségi média, s több napilap, hírblog szeptember eleje óta sok gondot tárt fel eddig is a veszélyhelyzet miatt a miniszter által kiadott iskolai eljárási renddel kapcsolatban.(fertőtlenítés, lázmérés, fertőzöttek kezelése, elkülönítés stb). Csepelen minden rendben, itt nincs semmi gond az iskolákban. A koronavírus Csepelen leküzdve, az iskolák, szülők, diákok örömmel fogadták a miniszter bölcs intézkedéseit. Vajon mindenki ilyen boldog? A zaklatott szülők, az agyonterhelt tanárok is így látják vagy csak a lap fideszes tulajdonosa, a fideszes kerületvezetők és a szerkesztőség láttatja ezt az olvasóval? Lássuk a tapasztalatokat! Szívesen helyet adunk olvasóink véleményének, amelyet mi, a fideszes papagájkommandóval, a csepel.hu-val és a Csepeli Hírmondóval ellentétben le is közlünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr116214314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása